Voorlopig geen songteksten meer op Spotify

Sinds 27 mei kunnen muziekliefhebbers geen songteksten meer raadplegen wanneer ze een nummer beluisteren op Spotify. De muziekdienst heeft de samenwerking met Musixmatch verbroken, waardoor de songteksten niet langer beschikbaar zijn.

Volgens de muziekdienst Spotify werden de songteksten tijdelijk offline gehaald omdat ze de functie willen verbeteren. "Voor de fans van songteksten zijn we een aantal grote verbeteringen aan het doorvoeren. Onze songtekstenfunctie is daarom nu niet beschikbaar", klinkt het.

Een ander verhaal is te horen bij Musixmatch, het bedrijf dat de songteksten leverde. Zij zeggen dat ze de samenwerking hebben stopgezet omdat er zakelijke verschillen zijn. "Het was een geweldige samenwerking en er blijft een wederzijds respect. Maar onze bedrijfsstrategieën duwen ons in een andere richting", schrijft het bedrijf op hun website. "We vinden het jammer dat we de samenwerking moeten stoppen, maar we kunnen het niet toelaten dat iemand ons bedrijfsmodel negeert."

De dienst was sinds januari vorig jaar te vinden op Spotify. Of de muziekdienst in de toekomst nog songteksten zal aanbieden, is voorlopig nog onduidelijk.