51 gewonden na blikseminslag op Rock am Ring

Op het festivalterrein van Rock am Ring in Mendig bij Koblenz is voor het tweede opeenvolgende jaar een bliksem ingeslagen. Volgens de politie zijn 51 mensen gewond geraakt, 15 zijn er erg aan toe. Twee festivalgangers zijn met succes gereanimeerd.

Op het festivalterrein van Rock am Ring in Mendig bij Koblenz in Duitsland is de bliksem ingeslagen. Volgens de politiewoordvoerder van Mendig zijn daarbij 51 gewonden gevallen, 15 van hen zijn er erg aan toe.

Rock am Ring is een van de grootste muziekfestivals in Duitsland. Er waren tienduizenden muziekliefhebbers op het festivalterrein toen de bliksem insloeg. Het festival werd anderhalf uur onderbroken.

Het is het tweede opeenvolgende jaar dat de festivalgangers getroffen werden door de bliksem. Vorig jaar vielen er op zaterdag 6 juni ook verschillende gewonden bij een blikseminslag op het festivalterrein.

Vorig jaar vielen een dertigtal gewonden