"Help, ik lijk op Hitler"

Nog even snel mijn paspoort in orde laten maken, vooraleer op reis te vertrekken. Dat dacht Stuart Boyd uit Manchester, Groot-Brittannië, eind mei. Maar het resultaat, door "bewerking" van de foto, was enigszins verrassend. Plots leek de 50-jarige man op niemand minder dan Adolf Hitler.

Boyd op diverse Britse nieuwswebsites: "Hier werd ik dus echt boos van, toen ik dat zag. Ik was radeloos. Echt waar. Mijn enige gedachte was: "Oh mijn God, ze weten dat ik dit paspoort gedurende 10 jaar moet meedragen en zelfs dat kunnen ze niet fatsoenlijk afhandelen.""

"Omdat ik niet wist hoe ik dit probleem moest aanpakken, heb ik een foto van het paspoort op Facebook gezet. Mijn zus vond die foto grappig en zei me dat ik er de humor van moest inzien. Ook mijn vrienden en collega’s vonden de foto hilarisch. Uiteindelijk kon ik er dan ook mee lachen."

"Bij de dienst die deze paspoorten maakt bevestigde men me intussen dat ze dat zeker zo niet bedoeld hadden. En dat ik recht had op een nieuw exemplaar." Hoe het zover is kunnen komen, wordt momenteel binnen de dienst verder onderzocht.

lees ook