"Purity" van Jonathan Franzen wordt tv-serie met Daniel Craig

"Purity", de jongste roman van de Amerikaanse bestsellerauteur Jonathan Franzen, wordt bewerkt tot een televisieserie door betaalzender Showtime. James Bond-acteur Daniel Craig vertolkt een van de hoofdrollen.
Daniel Craig, hier nog als James Bond.

Franzen (foto) is een van de meest succesvolle Amerikaanse literaire auteurs van de laatste 20 jaar. Toch is zijn werk tot nog toe niet opgepikt voor films of series. Er was een project om "The corrections" ("De correcties" in het Nederlands), het boek waarmee hij doorbrak in 2001, tot een serie te maken voor HBO. Maar ondanks de sterrencast die al was aangezocht, ging het uiteindelijk niet door.

"Purity" verscheen vorig jaar en lag in ons land in de rekken als "Zuiverheid". De Britse acteur Daniel Craig zal in de serie van 20 afleveringen de rol vertolken van Andreas Wolf, een Duitse zakenman die in contact komt met hoofdpersonage Pip (kort voor Purity) Tyler.

Als regisseur is Todd Field aangezocht, die onder meer de film "Little children" maakte. Franzen zal zelf meeschrijven aan het scenario. De productie van de serie begint in 2017. De 20 afleveringen zullen uitgezonden worden over 2 jaar. Naar verluidt was ook Netflix geïnteresseerd in "Purity", maar bood Showtime (het meest bekend van "Homeland") het meest.

Geen Bond meer?

Dat Craig meewerkt aan het project, doet de speculatie groeien dat hij stopt als James Bond. Er worden al een tijdje mogelijke opvolgers genoemd en Craig liet al meerdere keren uitschijnen dat hij het wel gehad heeft met de rol. De Britse acteur heeft ook al toegezegd voor de film "Logan lucky" van Steven Soderbergh.