Componist Philippe Boesmans krijgt Muze van Sabam

Componist Philippe Boesmans heeft vrijdagavond, tijdens zijn 80e verjaardagsconcert in de Brusselse Munt, van Sabam een Muze gekregen. Die prijs is de hoogste onderscheiding van de auteursvereniging voor leden die een belangrijke bijdrage aan de cultuur leverden.

"Boesmans' muziek is hedendaags én toegankelijk voor een breed publiek", schrijft Sabam in een persbericht over het werk van de in Tongeren geboren artiest.

"Dat verklaart het succes van zijn opera's die in talloze huizen worden uitgevoerd. Zijn "Reigen" liep in het voorjaar in de opera van Stuttgart." De 80-jarige componist werd in de Munt in de bloemen gezet en kreeg de Muze van Sabam.

Tijdens het concert wordt een selectie uitgevoerd uit zijn oeuvre en zetten een aantal collega's hem in de bloemen. De muzikale leiding werd waargenomen door Patrick Davin.

 

Meest gelezen