E17 in De Pinte opnieuw vrij, wel zware avondspits

De E17 in De Pinte is opnieuw vrij voor het verkeer. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum, dat spreekt over een zware avondspits met 130 km file vanavond.

De E17 raakte vanmiddag rond 14.15 uur geblokkeerd doordat bij een ongeval een vrachtwagen met aanhangwagen dwars over de rijweg kwam te staan. Die vrachtwagen is nu weggehaald en de weg is schoongemaakt. Bestuurders kunnen er opnieuw door, maar er staat nog wel een file van Destelbergen tot De Pinte. Aanschuiven duurt er momenteel ongeveer 50 minuten, maar het verkeer komt er intussen wel op gang, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Volgens Bruyninckx is het een zware vrijdagavondspits. Daar zijn  volgens Bruyninckx drie redenen voor. "Ten eerste: het is vrijdag, de drukste avond van de week op de weg. Daarbij komen bovendien enkele vervelende ongevallen, zoals dat in De Pinte. Ook op de Brusselse binnenring in Sint-Stevens-Woluwe en op de E40 richting Gent in Erpe-Mere gebeurden ongevallen. Bovendien merk je op de weg nog steeds de gevolgen van de treinstaking, zeker op de snelwegen richting zuiden van het land", aldus het Vlaams Verkeerscentrum.