Google laat zelfrijdende auto's toeteren op andere bestuurders

De zelfrijdende auto's van Google krijgen een algoritme waarmee ze zelf kunnen beslissen of er op andere bestuurders getoeterd moet worden. De software zal van de claxon echter maar zo vaak gebruikmaken als een "geduldige en ervaren" autobestuurder. Dat meldt Google zelf.

De zelfrijdende auto's van Google zullen toeteren wanneer bijvoorbeeld andere wagens een potentieel gevaarlijk manoeuvre willen uitvoeren of wanneer ze zich op een kruispunt met slechte zichtbaarheid bevinden. "Het is onze bedoeling om onze auto's te leren zoals een geduldige en ervaren bestuurder gebruik te maken van de claxon", klinkt het bij Google.

Per situatie zal er een onderscheid gemaakt worden in toetersignalen. Wanneer bijvoorbeeld een auto langzaam achteruit rijdt richting een Google-auto, zullen er twee korte lichtere tonen te horen zijn. Voor dringendere gevallen is er het langdurige, nadrukkelijke toeteren.