Lize Feryn gezicht van Nederlandse film "Een echte Vermeer"

De Vlaamse actrice Lize Feryn is de blikvanger op de affiche van de nieuwe Nederlandse film "Een echte Vermeer". Voor Feryn, vooral bekend van tv-reeks "In Vlaamse velden", is de filmrol haar debuut in Nederland.

"Een echte Vermeer" is gebaseerd op het leven van de Nederlandse meestervervalser Han van Meegeren (1889-1947), een rol van de bekende Nederlandse acteur Jeroen Spitzenberger. Feryn vertolkt de getrouwde Jolanka, die de muze wordt van de kunstvervalser.

Daarnaast is de Vlaamse actrice dus ook het gezicht van de film op de affiches. In Het Nieuwsblad zegt Feryn dat ze zich vereerd voelt. "Ik ben pas een week voor de repetities in beeld gekomen. De regisseur zocht een mysterieuze vrouw. Vraag me niet waarom, maar ik overtuigde hem."

"Een echte Vermeer" speelt vanaf september in de Nederlandse zalen. Later komt de film wellicht ook in Vlaanderen uit.