Nick Cave brengt eerste album uit na overlijden zoon

Op 9 september verschijnt "Skeleton tree", het nieuwe studioalbum van Nick Cave & The Bad Seeds. De dood van de zoon van Cave vormt een thema in het album en de bijhorende film. Arthur Cave kwam ongeveer een jaar geleden om het leven bij een val van een klif.

"Skeleton tree" is het 16e studioalbum van Cave en de opvolger van het felgeprezen "Push the sky away" uit 2013. De release van de plaat op 9 september wordt voorafgegaan door de première van de documentaire "One more time with feeling" op 8 september.

"One more time with feeling", opgenomen in 2D en 3D, toont een liveoptreden van Cave met de nummers van de nieuwe plaat, afgewisseld met interviews en andere beelden. De documentaire wordt omschreven als "grimmig, fragiel en rauw".

"De film gaat dieper in op de tragische achtergrond waartegen het album werd geschreven en opgenomen", zo luidt het. Een verwijzing naar het ongeval van Arthur Cave, de 15-jarige zoon van Nick Cave die in juli vorig jaar om het leven kwam bij een val van een klif in Brighton, in het zuiden van Engeland.