Sims worden genderneutraal: ook hoge hakken voor mannen

In een nieuwe update van het computerspel "The Sims 4" zijn de genderbarrières weggehaald. Vrouwen kunnen voortaan een strak driedelig pak dragen en voor mannen zijn hoge hakken een optie.

Sinds het originele "The Sims" in 2000 verscheen, hebben spelers uitgebreide mogelijkheden om hun personages naar eigen voorkeur vorm te geven. Maar er waren wel duidelijke genderbarrières. Vrouwelijke Sims konden de kleding, haarstijlen, lichaamsvormen en stemopties van de mannen niet gebruiken, en vice versa.

Tot nu dus. Een gratis update voor "The Sims 4", dat uitkwam in 2014, maakt meer dan 700 bestaande opties genderneutraal, waardoor spelers een veel grotere vrijheid krijgen. ""The Sims" is een inclusief spel dat gemaakt wordt door een divers team voor een divers publiek", zegt hoofdproducente Lindsey Pearson.

"We hebben meer dan een jaar aan deze update gewerkt. Het gaat erom spelers meer mogelijkheden te geven om creatief te zijn en zich uit te drukken. Gebruikers hebben altijd de optie gehad om het haar, de leeftijd en de huidskleur van hun Sims naar hun wensen aan te passen. Dit is een natuurlijke evolutie van die vrijheid."

Homohuwelijk

Ontwikkelaar Maxis verwijst in een persbericht naar enkele bekende voorbeelden. "Vrouwelijke Sims kunnen voortaan strakke pakken dragen zoals Ellen DeGeneres en mannelijke Sims kunnen hoge hakken dragen zoals Prince."

Moederbedrijf Electronic Arts heeft een goede reputatie op het vlak van diversiteit en antidiscriminatie. Zo was het vanaf het begin mogelijk om Sims relaties te laten aangaan met iemand van hetzelfde geslacht. Het homohuwelijk werd in 2009 ingevoerd in de wereld van "The Sims".

Meer informatie over de mogelijkheden in de nieuwe update van "The Sims 4" vind je op de website van EA.