Vermist Japans jongetje teruggevonden: "Ik heb honger"

Het Japanse jongetje van 7 dat werd vermist in een bos in Hokkaido is levend teruggevonden. Hij bevond zich op 4 kilometer van de plek waar hij door zijn ouders werd achtergelaten. Het eerste wat hij liet weten, was dat hij honger had. De afgelopen dagen zochten tientallen Japanse reddingswerkers en het leger naar hem.
Een foto van de jongen van vóór de verdwijning.

De jongen, Yamato Tanooka, werd zaterdag in het bos achtergelaten als straf omdat hij met stenen naar voorbijrijdende auto's had gegooid. Eerst hadden zijn ouders tegen de hulpdiensten gelogen en gezegd dat ze hun zoon kwijt waren geraakt in een zoektocht naar eetbare planten. Later gaven ze toe hoe de vork echt in de steel zat.

Bij de hulpdiensten werd voor het ergste gevreesd, want in het bos komen bruine beren voor. Uiteindelijk werd Yamato teruggevonden in een verlaten gebouwtje op een basis van de Japanse luchtmacht. Dat hij zich niet meer in het bos bevond, heeft meer dan waarschijnlijk zijn leven gered.

"Overdreven reactie"

De jongen werd naar het ziekenhuis in Hakodate gebracht voor medisch onderzoek. Zijn vader stond de pers te woord en was erg emotioneel: "Mijn overdreven reactie heeft ertoe geleid dat mijn zoon een pijnlijke tijd heeft beleefd. Ik bied aan zijn school en de reddingswerkers mijn oprechte excuses aan." 

De vader bedankte iedereen en zal zijn zoon "in alle liefde (zoals hij dat altijd al heeft gedaan) verder opvoeden". De politie onderzoekt of de ouders kunnen worden vervolgd voor kinderverwaarlozing.

Water, brood en rijst

Een soldaat vond Yamato gisteravond rond 23 uur in een gebouwtje van de Japanse luchtmacht. De jongen beschikte over een matras om te slapen maar had verder niets. Hij droeg nog altijd dezelfde kleren.

Toen de soldaat hem vond, zei de jongen meteen dat hij honger had. Hij kreeg daarop water, brood en rijstballen. Volgens Japanse media vertoonde Yamato lichte uitdrogingsverschijnselen en had hij enkele schrammen.