Wateroverlast eist eerste leven in België

In de provincie Luxemburg is een dode gevallen bij de overstromingen die ook de Ardennen treffen. De zestiger was sinds gisteravond vermist, zijn lichaam werd vanmorgen teruggevonden.
Overstroming in Nassogne laat een spoor van vernieling na.

Het slachtoffer viel in Harsin, een deelgemeente van Nassogne (niet ver van Marche-en-Famenne). Het gaat om een imker - een militair op rust - die zijn bijenkorven nog in veiligheid wou brengen. Een getuige zag hoe de man werd meegesleurd door het water. De hulpdiensten hebben tot twee uur vannacht gezocht. Uiteindelijk werd het lichaam van de man rond 11 uur vanmorgen teruggevonden.

Net als verschillende regio's in Vlaanderen, hebben ook de Ardennen af te rekenen met overstromingen door het aanhoudende regenweer. Onder meer de rivier de Wamme heeft verschillende dorpen in Luxemburg onder water gezet. In het dorpje Hargimont moesten zo'n 30 inwoners worden geëvacueerd. Ook in Namen staan verschillende dorpen en gemeenten blank, inwoners van Jemelle moesten worden geëvacueerd.

Ook in onze buurlanden vielen al verschillende dodelijke slachtoffers door het noodweer.