Zes mensen in ziekenhuis na rellen in vluchtelingenkamp Samos

In het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Samos zijn gisterenavond rellen uitgebroken. Zes mensen raakten daarbij gewond, 25 anderen werden opgepakt.

De spanning in het vluchtelingenkamp liep gisterenavond op na een vechtpartij tussen enkele vluchtelingen. Het is niet duidelijk om welke nationaliteiten het gaat. De politie kwam tussenbeide en nam 25 mensen mee. Zes anderen werden "uit voorzorg" opgenomen in het ziekenhuis.

Het geweld kwam er een dag na de rellen tussen enkele Pakistanen en Afghanen in het vluchtelingenkamp op het eiland Lesbos. Volgens een woordvoerder van de Hoge Commissaris van de VN voor de vluchtelingen vlogen daarbij ook enkele tenten in brand. Honderden mensen werden geëvacueerd. Zo'n tiental personen raakten gewond.