"7 dagen staken? Dit is buiten proportie"

Reizigersorganisatie TreinTramBus reageert scherp op de nieuwe stakingsaanzegging van de socialistische spoorbond voor 12 juni tot en met 19 juni. "Zeven dagen staken? Dit gaat te ver."

Gisteren sloeg het overleg tussen de spoordirectie en de vakbonden opnieuw af, na uren discussie over onder meer de herberekening van de kredietdagen. "Er is geen akkoord. We zijn niet opgeschoven", zei Ludo Sempels van de socialistische spoorbond na het overleg. "Er wordt daarom een nieuwe stakingsaanzegging ingediend voor zondag 12 juni 22 uur opeenvolgend tot en met zondag 19 juni 22 uur."

De reizigersorganisatie TreinTramBus spreekt van puur machtsmisbruik. "Dit gaat te ver. Zeven dagen staken en dat middenin de examenperiode, dit is echt buiten proportie", zegt voorzitter Stefan Stynen. "We roepen de partijen op om hun gezond verstand te gebruiken en om alsnog een oplossing te zoeken." TreinTramBus raadt de reizigers aan om een compensatie te vragen voor de wilde stakingsdagen.

Het spoorverkeer in ons land is al ruim een week verstoord door wilde stakingsacties. De werknemers van de NMBS legden het werk neer uit onvrede over een nieuwe maatregel van HR-Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel.