"Nog nooit zo'n rustgevende terugreis gehad"

De Nederlander Peter Dessens heeft een hit op sociale media te pakken. Hij zat aan boord met tientallen leerlingen die samen een dutje deden. Een van de passagiers die wél wakker was, nam een foto en Dessens zette die op Facebook. "Nog nooit zo'n heerlijk rustige terugreis gehad met al die feestende eindexamenkandidaten", luidde het. De grappige foto heeft al meer dan 45.000 likes.

Dessens' verhaal wordt vlotjes in de Nederlands pers opgepikt. Volgens hem hadden de jongeren er een welverdiende reis opzitten en hadden ze de laatste nacht doorgebracht in de populaire uitgaansplaats El Arenal in Mallorca.

"Toen we in de vertrekhal zaten, zagen we ze al binnenkomen. We vreesden dat het een heftige vlucht zou worden met drinkende scholieren, maar eenmaal aan boord had je letterlijk geen kind aan ze", vertelt Dessens aan Algemeen Dagblad en NOS.

De weinige passagiers die wél nog wakker waren, namen enkele foto's. Op eentje ervan is Dessens te zien die vrolijk zijn handjes de lucht insteekt. Het is ook die foto die hij deelde (op Facebook) met Transavia en zoveel likes wist te krijgen. De luchtvaartmaatschappij zag er de grap ook van in. "Haha, die hebben zeker goed gefeest", was de reactie.

Het dutje in groep maakte de vlucht blijkbaar ook makkelijk voor het cabinepersoneel. "Ik heb ze nog nooit zo snel door het gangpad zien racen", zegt Dessens. Logisch als niet veel mensen een drankje vragen.

lees ook