Brian Johnson mogelijk weer aan de slag bij AC/DC

Brian Johnson, die niet meer bij AC/DC kon zingen omdat hij doof aan het worden was, is verbluft na het testen van audiotechnologie die hem mogelijk toelaat zich weer bij de groep te voegen. Dat meldt het Britse blad New Musical Express (NME).
2013 Invision

Artsen hadden Johnson afgeraden verder te toeren met AC/DC. Hij dreigde immers potdoof te worden. Hij volgde de raad op, waarna AC/DC een Amerikaanse tournee onderbrak en wat later frontman Axl Rose van Guns N' Roses - zoals ook onlangs in Werchter - de microfoon van de Brit overnam.

De opvolger van wijlen Bon Scott bij AC/DC is intussen ingegaan op een uitnodiging van stichter Stephen Ambrose van Asius Technologies (zie video onderaan) om een "in-ear monitor" uit te testen die volgens NME statische druk wegneemt en het audiosignaal filtert totdat het van een kwaliteit is waarbij de kans op gehoorschade minder waarschijnlijk is.

"Het werkt", zei Johnson in een persbericht (zie Facebookpost). "Het werkt helemaal en je kan er niet over discussiëren. Ik was echt onder de indruk en verbluft dat ik opnieuw muziek kon horen zoals ik ze de laatste jaren niet meer heb gehoord. Ik sta te springen voor een miniaturisering zodat ik de technologie in elke situatie kan gebruiken (...), tot muziek spelen op het podium toe".