Fox verontschuldigt zich voor gewelddadige "X-Men"-affiche

20th Century Fox heeft zich verontschuldigd voor de affiche voor de film "X-Men: Apocalypse" waarop het personage Mystique in een wurggreep gehouden wordt. Er was commotie ontstaan omdat het erop kon lijken dat geweld tegen vrouwen gebruikt wordt om de film te promoten.

Bij het beeld van Mystique (rol van Jennifer Lawrence) die gewurgd wordt door Apocalypse (rol van Oscar Isaac) staat op sommige affiches ook nog het bijschrift: "Only the strong will survive" (alleen de sterken zullen overleven).

Rose McGowan, actrice en filmmaker, bond de kat eerder deze week de bel aan. "Er is een groot probleem wanneer de mannen en vrouwen bij 20th Century Fox vinden dat gratuit geweld tegen vrouwen een manier is om een film te promoten", zei ze. McGowan vindt het vooral problematisch dat er geen context is op de affiche.

Fox heeft zich intussen verontschuldigd en de affiches met deze afbeelding verwijderd. "In ons enthousiasme om de slechtheid van het personage van Apocalypse te tonen hebben we ons niet meteen gerealiseerd dat dit beeld mensen van streek zou kunnen brengen. Toen we beseften hoe ongevoelig dit was, hebben we onmiddellijk stappen ondernomen om het materiaal te verwijderen. We verontschuldigen ons en zouden nooit geweld tegen vrouwen vergoelijken."