Major: Britten worden misleid door Brexit-campagne

De Britse oud-premier John Major vindt de Brexitcampagne voor een Britse uitstap uit de Europese Unie moreel verwerpelijk en misleidend. Hij heeft dat gezegd tegen de Britse omroep BBC.

Major is naar eigen zeggen "boos over de manier waarop het Britse volk wordt misleid" door Johnson en de "Leave-campagne". Hij vraagt Boris Johnson te stoppen met het verspreiden van onjuiste informatie over de gevolgen voor immigratie en de gezondheidszorg mocht Groot-Brittannië in de EU blijven.

John Major is voorstander van het Britse lidmaatschap. Hij vindt Boris Johnson, de voormalige burgemeester van Londen, maar een nar die niet zal kunnen rekenen op de steun van de conservatieve parlementsleden mocht hij van plan zijn leider te worden van de partij waarin hij zelf verdeling heeft gezaaid.

Nog volgens Major neigt de Leave-campagne naar het verwerpelijke nu het meer en meer over immigratie gaat. Hij voorspelt trouwens chaos mocht een meerderheid van de Britten op 23 juni voor een Brexit stemmen.

Gisteren hebben zes oud-partijleiders van Labour ook al opgeroepen om voor het behoud van het EU-lidmaatschap te stemmen. Het gaat om Neil Kinnock, Margaret Beckett, Tony Blair, Gordon Brown, Harriet Harman en Ed Miliband.