Acteur uit "The shield" krijgt 40 jaar voor moord op vrouw

De Amerikaanse acteur Michael Jane (53) heeft een celstraf van 40 jaar gekregen voor de moord op zijn vrouw. De acteur uit "The shield" en "Boogie nights" schoot zijn vrouw in 2014 in de rug en in de benen.

Het lichaam van zijn echtgenote April Jace werd in april levenloos aangetroffen in een park. Michael Jace zei tijdens zijn arrestatie dat hij boos was op zijn vrouw omdat ze de scheiding had aangevraagd, en dat hij haar daarom in de rug en in de benen had geschoten. De feiten speelden zich af voor de ogen van hun twee zonen, die niet gewond raakten bij het incident.

Zijn advocaten vroegen om de Amerikaanse acteur te berechten voor doodslag in plaats van voor moord, omdat de acteur zijn vrouw "enkel wou verwonden en niet wou doden". De jury ging daar op in, omdat de feiten niet met voorbedachten rade werden gepleegd. Hij kreeg een gevangenisstraf van 40 jaar.

Michael Jace is bekend van de televisieserie "The shield". Hij had ook kleine rollen in bekend films als "Forrest Gump", "Boogie nights" en "Fair game".

Meest gelezen