Defensie zegt voor drie jaar steun toe aan Buitenbeenpop

Buitenbeenpop, het muziekfestival voor mensen met een beperking, mag de komende drie jaar rekenen op de logistieke ondersteuning van Defensie. De gemaakte afspraken zijn uiterst belangrijk voor de toekomst van het festival, zeggen de organisatoren.

Buitenbeenpop is een openluchtfestival dat is aangepast aan de specifieke behoeften en wensen van personen met een beperking. Op vrijdag 26 augustus zullen ze in Leopoldsburg kunnen luisteren, kijken, bewegen en meedoen met de muziek. Op de affiche staan onder anderen Jo Vally, Ian Thomas, Mama's Jasje, Ulysses, Boycode, Sacha & Davy en Frans Bauer.

Al sinds 2000 ondersteunt het Belgische leger het muziekfestival, maar door de besparingen bij het leger kwam hun inbreng onder druk te staan. Het festival laat vandaag weten dat het 18de Bataljon Logistiek ook de komende drie jaren hun steun zal verlenen en dat ze ook gebruik kunnen maken van het Zegeplein. De gemaakte afspraken zijn volgens de organisatoren uiterst belangrijk voor de toekomst van het festival.

6D-bioscoop

Op het festival zijn tal van voorzieningen om alle bezoekers met een beperking ten volle van het festival te laten genieten. Zo is er aangepast sanitair, mogelijkheden tot verzorging, een rolstoelpad van meer dan 5.000 m², een verzorgingsruimte, een rust- en slaapruimte, een aangepaste pendeldienst van en naar het station, 2500 m² schuilruimte, enzovoort. Voor de doven en slechthorenden zijn er op Buitenbeenpop gebarentolken en voor blinden en slechtzienden is er audiodescriptie voorzien.

Voor de 17e editie pakt Buitenbeenpop uit met een primeur: de 6D-bioscoop. Dankzij deze technologie zullen de bezoekers van het festival alles anders voelen, zien en ervaren.