Kobe Ilsen presenteert nieuw seizoen "De drie wijzen"

Het spelprogramma "De drie wijzen" komt in een gloednieuw jasje terug op Eén. Kobe Ilsen volgt Kurt Van Eeghem op als presentator van de humoristische quiz. "Een van de meest legendarische Vlaamse formats kunnen updaten is een geweldige eer", zegt Kobe Ilsen.

"De drie wijzen" wordt wel eens "de moeder aller panelshows op de Vlaamse televisie" genoemd. Het populaire programma liep 11 seizoenen, van 1989 tot en met 1999.

Na een "valse start" kreeg het programma een tweede leven met Kurt Van Eeghem als presentator en Jacques Vermeire, Walter Grootaers en Gerty Chistoffels als vaste gasten.

In het nieuwe seizoen dat in 2017 op televisie zal verschijnen, zal Kobe Ilsen de presentatie op zich nemen. Een nieuwe uitdagingen die naar eigen zeggen wat uit zijn comfortzone ligt, maar waar hij wel erg naar uitkijkt.

"Het kind in mij dat vroeger trouw naar "De drie wijzen" keek, is opgewonden en dankbaar voor de kans", zegt Ilsen. "Een van de meest succesvolle en legendarische Vlaamse formats ooit updaten naar 2017, met veel eerbied en respect voor het origineel, is een geweldige eer. En na de verschillende zaken die ik al heb kunnen doen bij VRT, is het tijd om informatie en duiding even in te ruilen voor ontspanning."

Format krijgt een opknapbeurt

Volgens netmanager van Eén Olivier Goris zal het populaire format behouden blijven, al krijgt het wel een opknapbeurt. "De sfeer van het programma, de humor tussen de panelleden... Allemaal redenen waarom het zo'n succes was. Maar we zijn natuurlijk van plan om het programma eigentijdser te maken. Een frisse, moderne versie zonder aan strafheid in te boeten", zegt Goris.

"De drie wijzen" zal in 2017 te zien zijn op Eén.

Fragment uit "De drie wijzen"

Meest gelezen