VTM was slachtoffer van cyberaanval bij "Mijn pop-up"

VTM meldt dat de problemen bij de stemming in de finale van "Mijn pop-uprestaurant" veroorzaakt werden door een cyberaanval. De zender dient een klacht in bij de Computer Crime Unit van de federale politie.

Heel wat kijkers van het VTM-programma "Mijn pop-uprestaurant" hebben gisteravond hun stem op hun favoriete restaurant niet kunnen uitbrengen via de website of via de app.

"Na anlyse is ondertussen duidelijk dat er een cyberaanval plaatsvond, meer bepaald een DDoS of Denial-of-Service attack", meldt Frank Mathys, directeur techniek bij VTM. "Op een aantal minuten tijd kwamen er 1,5 miljoen requests binnen van vervalste IP-adressen."

De hackers hadden de bedoeling om de websystemen van VTM uit de ether te halen, maar dat is niet gelukt. De aanval heeft enkel vertraging veroorzaakt en had volgens VTM geen invloed op de verkiezing. De uitslag blijft dan ook onveranderd.

VTM gaat nu een klacht indienen tegen onbekenden bij de Computer Crime Unit van de federale politie.

Meest gelezen