Amerikaanse "The voice"-zangeres doodgeschoten na concert

De Amerikaanse zangeres Christina Grimmie is op een concert in Orlando, in de staat Florida, doodgeschoten. Grimmie was handtekeningen aan het uitdelen toen een gewapende man op haar afstapte en haar neerschoot. De zangeres werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, waar ze aan haar verwondingen is overleden.

Christina Grimmie gaf gisteravond een optreden in concertzaal Plaza Live in Orlando. Na het concert, rond 22 uur lokale tijd, bleven de groepsleden en Grimmie handtekeningen uitdelen. Op dat moment liep een nog onbekende man naar Christina en schoot haar neer. 

Volgens ooggetuigen werd de 22-jarige zangeres nog gereanimeerd, voor ze met de ziekenwagen werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Christina's broer had nog de reflex om de schutter te tackelen, om te voorkomen dat hij nog meer slachtoffers zou maken. Maar de schutter schoot zichzelf dood. 

In haar laatste tweet had Christina gisteren nog opgeroepen om naar het concert in Orlando te komen.

Christina Grimmie was een YouTube-ster die twee jaar geleden bij het brede Amerikaanse publiek bekend werd door haar deelname aan de talentenjacht "The voice".  Ze eindigde derde in de zangwedstrijd, waar ze een platencontract aan overhield. 

Meest gelezen