Ivo Van Hove wint twee Tony Awards in de VS

De Belgische regisseur Ivo Van Hove heeft op het gala van de Tony Awards twee prijzen in ontvangst genomen voor zijn Broadwayvoorstelling "A view from the bridge" van Arthur Miller. De Tony Awards zijn de belangrijkste theaterprijzen in de Verenigde Staten.

De Belgische regisseur Ivo Van Hove en zijn partner en vaste lichtontwerper Jan Versweyveld hebben een goede beurt gemaakt op het 70e gala van de Tony Awards in de VS.

Twee Broadwayproducties van Van Hove en Versweyveld waren genomineerd voor de Tony Awards. "A view from the bridge" kon twee van de vijf nominaties verzilveren. Ivo Van Hove kreeg er de prijs voor beste regisseur voor en de voorstelling werd onderscheiden met de prijs voor beste revival van een toneelstuk.

Van Hove was ook vier keer genomineerd voor "The crucible". Die voorstelling kon geen enkele nominatie verzilveren. Beide voorstellingen zijn gebaseerd op de theaterteksten van Arthur Miller.

Ivo Van Hove is in 1958 geboren en is sinds 2001 directeur van Toneelgroep Amsterdam. Voor zijn regie van "A view from the bridge" kreeg hij eerder al twee Olivier Awards, de meest prestigieuze prijzen in de Britse theaterwereld.

Hiphopmusical "Hamilton" is slokop

De grote winnaar op de 70e editie van de Tony Awards was de hiphopmusical "Hamilton". De voorstelling was genomineerd in zestien categorieën en ging naar huis met elf awards, onder meer de prijs voor beste musical.

Daarmee heeft "Hamilton" net geen record te pakken. "The producers" won in 2001 twaalf Tony Awards.

Meest gelezen