Op- en afritten A12 in Meise en Londerzeel worden gesloten

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de op- en afritten in Meise en Londerzeel deze maand nog definitief sluiten. Het dossier sleept al tien jaar aan, maar geraakte in een stroomversnelling nadat online een filmpje opgedoken was van een spookrijder.

Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft nu beslist om de op- en afritten in Meise en Londerzeel definitief te sluiten. Hij had dat al aangekondigd nadat in een filmpje op sociale media te zien was hoe een bejaarde vrouw in Meise de A12 in de verkeerde richting opreed.

"Die toegangen gaan fysiek afgesloten worden", legt Anton De Coster van Wegen en Verkeer uit. "Het zijn kleine op- en afritten die niet essentieel zijn voor de mobiliteit in de regio, maar wel veel gevaarlijke situaties veroorzaken."

De komende dagen worden er borden geplaatst op de plekken waar de op- en afritten gesloten worden.

Meest gelezen