Aangehouden terreurverdachten familie van broers El Bakraoui

Twee van de drie terreurverdachten die gisteren werden aangehouden, zijn familie van Ibrahim en Khalid El Bakraoui, de zelfmoordterroristen van Zaventem en het metrostation Maalbeek. Een van hen is hun rechtstreekse neef, de andere verdachte is hun oom. Dat is bevestigd aan VRT Nieuws.

Bij een grote antiterreuractie tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag werden 40 mensen opgepakt bij 16 huiszoekingen. Uiteindelijk werden drie verdachten aangehouden. Twee van hen blijken nu familieleden te zijn van Ibrahim en Khalid El Bakraoui, namelijk de neef en de oom van de zelfmoordterroristen.

De rechtstreekse neef, een man van 29, is geen onbekende voor het gerecht. Hij werd opgepakt in de Moorsledestraat in Laken, waar hij woonde. Samen met Ibrahim was hij 6 jaar geleden betrokken bij een mislukte overval op een wisselkantoor in Brussel. Daarbij werd geschoten met een kalasjnikov en raakte een agent gewond. De neef zat toen achter het stuur van de vluchtauto en kreeg 6 jaar cel.

De man van 40 die werd aangehouden is de oom van de kamikazes van 22 maart. Van hem is uit een telefonie-onderzoek al gebleken dat hij eind vorig jaar vaak contact had met de zelfmoordterrorist van Maalbeek.

Meest gelezen