Brussel-Centraal vrijgegeven na vondst twee verdachte koffers

Het Centraal Station in Brussel is deze middag even ontruimd na de vondst van twee verdachte koffers. Het treinverkeer tussen het Noord- en Zuidstation werd ook een tijdlang onderbroken. Het station is ondertussen vrijgegeven.

De verdachte valiezen werden gevonden vlak bij de lockers in het station. De politie nam geen enkel risico en liet het gebouw en het Europakruispunt ontruimen. De ontmijningsdienst van het leger DOVO kwam ter plaatse om de reiskoffer te onderzoeken. Niemand mocht het Centraal Station in of uit.

Eerst bleven de treinen tussen het Noord- en Zuidstation wel rijden, maar stopten ze niet in het Centraal Station. Rond 12.30 uur werd echter beslist om het treinverkeer op de Noord-Zuidas volledig te onderbreken. Alle treinen bleven staan in Brussel-Noord en Brussel-Zuid.

Rond 13 uur werd het station vrijgegeven en kon het treinverkeer weer hernemen.

Meest gelezen