Is de topman van Facebook bezorgd over zijn privacy?

Het leek een eerder onschuldig kiekje op zijn Facebookpagina: topman Mark Zuckerberg die trots aankondigt dat zeker 500 miljoen mensen maandelijks de foto-app Instagram gebruiken. Het internet smult van de foto, maar dan vooral door de laptop van Zuckerberg die op de achtergrond staat.

Internetgebruikers merkten namelijk al snel drie dingen op aan de MacBook van Zuckerberg. Zo zijn de camera en de microfooningang bedekt met tape en gebruikt Zuckerberg de e-mailclient Thunderbird. "Mark Zuckerberg is mega-paranoïde", kopte de website Gizmodo meteen. "Mark Zuckerberg, een man die een bedrijf leidt dat dagelijks de persoonlijke informatie van miljoenen mensen verzamelt, vreest dat hij zelf bespioneerd zal worden."

Hackers hebben nochtans in het verleden al aangetoond dat ze vanop afstand toegang kunnen forceren tot de ingebouwde camera's van laptops. Daarbovenop werd begin deze maand al eens bewezen dat zelfs Mark Zuckerberg niet veilig is voor hackers. Zo werden zijn Twitter-, LinkedIn- en Pinterestprofielen tijdelijk overgenomen door een collectief dat zich "Ourmine Team" noemt. Het collectief beweert ook toegang te hebben gehad tot Zuckerbergs profiel op Instagram, maar dat wordt ontkend door Facebook.

Gizmodo benadrukt overigens dat het zeker om de laptop van Zuckerberg gaat. "In een Facebook Live die een aantal maanden geleden werd gepost, gaf Zuckerberg een rondleiding rond datzelfde bureau."

Meest gelezen