Tijdelijke werkloosheid na aanslagen verlengd tot eind september

Minister van Werk en Economie Kris Peeters (CD&V) verlengt de regeling voor tijdelijke werkloosheid voor personeel dat minder werk heeft na de aanslagen in Brussel met drie maanden, tot en met eind september. Veel bedrijven in Brussel, vooral in de horeca, lijden nog steeds erg onder de gevolgen van de aanslagen van 22 maart.
Nicolas Lambert

Sinds 22 maart zijn er al 3.944 aanvragen voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht ingediend. Met het verlengen van de maatregel wil minister van Werk Kris Peeters (CD&V) bedrijven extra zuurstof geven. Ondernemingen hoeven door de regeling voor tijdelijke werkloosheid de loonlasten voor hun personeel niet volledig te betalen. Werknemers die zijn getroffen, ontvangen een vervangingsinkomen.

De regeling geldt alleen voor bedrijven in Brussel en Vlaams-Brabant. Voor bedrijven buiten Brussel en Vlaams-Brabant is een tijdelijke werkloosheid wegens overmacht alleen mogelijk als dit voldoende wordt gemotiveerd.

Meest gelezen