Belg Ivo Van Hove invloedrijkste cultuurmaker van Nederland

De Belgische theatermaker Ivo Van Hove staat op de eerste plaats in de lijst met invloedrijke cultuurmakers in Nederland. Van Hove staat aan het roer van Toneelgroep Amsterdam en regisseerde vorig jaar onder meer "Lazarus" van David Bowie en "A view from the bridge" van Arthur Miller. De top drie van de NRC Cultuur Top 100 wordt vervolledigd door architect Rem Koolhaas en de kunstenares Marlene Dumas.

De Belgische theatermaker Ivo Van Hove staat op de eerste plaats in de NRC Cultuur Top 100. Vorig jaar eindigde de artistiek directeur van Toneelgroep Amsterdam op de vijfde plaats in de lijst met meest invloedrijke cultuurmakers in Nederland.

Ivo Van Hove heeft een boerenjaar achter de rug. Hij regisseerde onder meer de musical "Lazarus" van David Bowie en twee stukken van Arthur Miller, die werden opgevoerd op Broadway in New York. Met "A view from a bridge" won hij twee Tony Awards, de belangrijkste theaterprijzen in de VS.

Van Hove krijgt van NRC een dubbele advertentiepagina aangeboden, die hij kan besteden aan een maatschappelijk doel naar keuze.

De Nederlandse architect Rem Koolhaas eindigde op de tweede plaats in de lijst met invloedrijke cultuurmakers in Nederland. Vorig jaar was hij de nummer een. De kunstenares Marlene Dumas vervolledigt de top drie. Andere namen in de top tien zijn Anton Corbijn en Tiësto.

Meest gelezen