Prinses Laurentien komt naar Pennenzakkenrock

Prinses Laurentien komt naar Pennenzakkenrock. Op het kinder- en jeugdfestival, op dinsdag 28 juni aan het Zilvermeer in Mol, staat naast een reeks muzikale acts ook voor het eerst een gesprek gepland tussen 20 kinderen en toplui van bedrijven en maatschappelijke en culturele organisaties. Onderwerp van gesprek is het gezamenlijk realiseren van een duurzame en veilige toekomst. De dialoog zal geleid worden door de Nederlandse prinses Laurentien, als bedenker van de Raad van Kinderen.
AFP or licensors

De Raad van Kinderen, een van oorsprong Nederlands initiatief dus, heeft als missie dat kinderen worden gezien als gelijkwaardige stakeholders in de samenleving, met name om mee na te denken over problemen, en om kinderen te laten ervaren hoe leuk het is om zich een actief meedenkende burger te voelen. Er bestaan al zowat 60 raden in onder meer Nederland, Aruba en Curaçao.

Aan het gesprek tijdens Pennenzakkenrock zullen onder meer Marc Descheemaker (CEO van Brussels Airport), Herman van Beveren (CEO van Decathlon België), Els Keytsman (directeur van gelijkekansencentrum UNIA), Joos Maegerman (intendant van het Royal Flemish Philharmonic) en Servais Verherstraeten (voorzitter van de CD&V-Kamerfractie) deelnemen. Mogelijk vormt het initiatief een aanzet tot het oprichten van Raden van Kinderen in België.

Pennenzakkenrock verwacht dinsdag zoals steeds zowat 18.600 kinderen, vooral via scholen. Op de affiche staan onder anderen Laura Tesoro, Regi, Bandits, Ghostrockers en de Ketnetband. Daarnaast zijn er attracties zoals een buikschuifbaan en een BMX-parcours.

Meest gelezen