SPOILER ALERT: Simonne en William kruiden seizoensfinale "Thuis"

De laatste dubbelaflevering van het seizoen van "Thuis" is bijzonder dramatisch geëindigd. Simonne kust met Waldek nadat haar verzoeningspoging met Frank is mislukt en William heeft in het ziekenhuis een dubbele moordpoging op Marianne en Tom achter de rug. Over twee maanden weten de kijkers van "Thuis" of Marianne en Tom het overleefd hebben.

De seizoensfinale van "Thuis" is door honderden mensen becommentarieerd op Twitter. Veel mensen uiten hun verbazing met de woorden "oh my god". Deredactie.be lijst de cliffhangers voor u op.

Vooreerst een waarschuwing: fans van "Thuis" die de seizoensfinale nog niet hebben bekeken en dat zonder voorkennis op een later tijdstip willen doen, houden nu op met lezen. Wat volgt is een overzicht van de belangrijkste wendingen en cliffhangers waarmee de makers van de serie de fans de zomer in sturen.

1. Peter en Femke geven toch hun jawoord

Eerder dit jaar hebben Peter en Femke met de dood van hun zoontje Lucas al een drama moeten verwerken. Ook hun huwelijk is daardoor uitgesteld. Een paar maanden later vindt Peter toch de moed om de grote stap te zetten, en organiseert hij stiekem een trouwfeest. Maar op de dag zelf wijst een verbaasde Femke Peter af. In de laatste aflevering van dit seizoen beseft Femke pas echt wat ze gedaan heeft. Ze verrast Peter op haar beurt door toch haar jawoord te geven in De Withoeve.

2. Hier se, daar se: Peggy kiest voor Bennie

Rosa, Jenny en Leo hebben een nieuwe thuis gevonden. Voor Peggy verliep het allemaal iets moeizamer. Na de onterechte beschuldiging voor de moord op Lucas, probeert ze haar leven een nieuwe richting te geven. Die richting blijkt in het buitenland te liggen, in eerste instantie bij haar zus Bianca in Marokko, tot ze haar oude liefde Bennie De Taeye tegen het lijf loopt. Ze hakt de knoop door: ze kiest voor Bennie en vertrekt met hem naar zijn hotel in Portugal.

3. Arne zit met Olvia opnieuw in het bos

Arne neemt Olivia op sleeptouw naar de vele feestjes in de buurt maar wat Olivia niet weet is dat "goede vriend" Arne verantwoordelijk is voor haar black-outs door iets in haar cocktails te doen. Wanneer ze samen naar een festival gaan, slaat Arne opnieuw toe. Hij neemt Olivia mee naar een verlaten plek in het bos. Is Olivia een vogel voor de kat? Dat weten de kijkers pas op 29 augustus met de start van het nieuwe seizoen.

4. Verzoening tussen Frank en Simonne mislukt

Frank probeert op aanraden van Sam en zijn vrienden toch nog een keer met Simonne te praten. Wat een verzoenend gesprek had moeten worden, eindigt in een pijnlijk gesprek dat zowel bij Frank als Simonne door merg en been gaat.

"Ik heb ook mijn gebreken, die heb ik al meer dan 20 jaar. Ik heb me in al die jaren dikwijls in bochten gewrongen, ge moogt me nog alles vragen, maar dát niet (het aanvaarden van Kaat, red.)", zegt Frank. "Dan zijn we uitgepraat", reageert Simonne. En daarmee lijkt de kous af. Frank beseft hier pas ten volle dat hij Simonne écht kwijt is. Gebroken huilt Frank uit in de armen van Toon.

5. Waldek troost Simonne, Simonne kust Waldek

Ook Simonne blijft niet onbewogen bij het bezoek van Frank. Zij vindt troost bij Waldek. En zelfs iets meer dan troost, want het komt tot een verrassende kus -zelfs twee- tussen hen. Eenmalig? Of is er meer dan vriendschap?

6. Hélène sterft

Hélène opent de jacht op William. Met de hulp van advocate Karin Baert haalt Hélène alles uit de kast om hem te ontmaskeren, helaas laat ze daarbij zelf het leven. Agenten Tim en Dieter vinden Hélène dood terug op de sofa in Williams appartement.

7. Moordpoging op Marianne en Tom

William voelt de grond te warm worden onder zijn voeten, als hij Marianne niet kan hebben, dan niemand. Hij trekt naar het ziekenhuis waar hij Marianne laat stikken in een hoofdkussen. Tom probeert nog tussen te komen, maar ook hij raakt verwikkeld in een gevecht met William. Zullen Marianne en Tom de zomer overleven?

Meest gelezen