Bekende modefotograaf Bill Cunningham overleden

De Amerikaanse modefotograaf Bill Cunningham is op 87-jarige leeftijd overleden. Cunningham werkte meer dan veertig jaar voor The New York Times en introduceerde alledaagse taferelen in de modefotografie.

De Amerikaanse modefotograaf Bill Cunningham is op 87-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Manhattan. Hij werd onlangs opgenomen in het ziekenhuis met een beroerte.

Bill Cunningham indroduceerde de straatfotografie in de modewereld. "Hij toverde modefotografie om tot zijn eigen project van culturele antropologie in de straten van New York. Hij maakte zo de kroniek van de steeds veranderende werkelijkheid voor onze krant", aldus The New York Times.

In 2009 werd Cunningham uitgeroepen tot een leven monument. Hij reed decennialang rond met zijn fiets in Midtown, waar hij het grootste deel van zijn foto's maakte. De fotograaf droeg steeds een blauw werkmanshemd, een khaki broek en sneakers.

"Niets ontsnapte aan zijn blik, geen enkel buideltasje, Birkin bag of fluoriscerende wielrennersbroek", schrijft The New York Times.