Dodental van Russische bombardementen boven Syrië loopt op

Drie luchtaanvallen van het Russische leger hebben het leven gekost aan 82 mensen. Onder hen ook minstens 58 burgers. Van 24 andere doden is niet zeker of het burgers zijn of leden van IS. De luchtaanvallen gebeurden boven het dorp al-Kuriyah.

Het gaat om nieuwe cijfers van het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Gisteren was sprake van 47 doden, waaronder 31 burgers.

De Russen steunen het leger van president Assad. Ze voerden hun bombardementen uit boven het dorp al-Kuriyah, ten zuidoosten van Deir az-Zor, hoofdstad van de gelijknamige provincie. Terreurgroep IS heeft ruim 60 procent van die stad in handen.

De Russen zijn in september 2015 begonnen met hun operatie in Syrië. Bij de burgeroorlog zijn in totaal al meer dan 280.000 mensen gedood. Miljoen Syriërs zijn op de vlucht.