Iraakse leger claimt volledige bevrijding van Fallujah

Twee weken nadat de Iraakse premier de bevrijding van de stad Fallujah had aangekondigd, is de stad daadwerkelijk volledig heroverd op IS. De terreurgroep controleerde de stad sinds januari 2014.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

De volledige "bevrijding" werd meegedeeld door generaal Abdelwahab al-Saadi, bevelhebber van de legeroperaties in Fallujah. Een woordvoerder van de anti-IS-operaties in Irak waarschuwde wel dat IS nog kleine verzetshaarden heeft ten noordwesten van Fallujah.

Voor de gevechten om de stad waren tienduizenden mensen op de vlucht geslagen. Zij zullen niet onmiddellijk terugkeren. Eerst moet de stad uitgekamd worden op zoek naar explosieven. De vluchtelingen worden ook grondig gescreend, om na te gaan of zich onder hen geen jihadisten gemengd hebben.