Elf kunstenaars tegen de muur in Antwerpen

In het kader van het project "Born in Antwerp" cureert beeldend kunstenaar Lieven Segers een openluchttentoonstelling in de binnenstad. Maar liefst elf Antwerpse kunstenaars hebben samen kunstwerken gemaakt op of rond een gevel in het centrum. De werken zullen minimum een jaar blijven hangen.

Stad Antwerpen zet dit jaar Antwerps creatief talent in de kijker met het stadsfestival "Born in Antwerp", met verschillende tentoonstellingen en evenementen. Vijf sleutelfiguren in de Antwerpse creatieve sector zetten als curatoren van "Born in Antwerp" Antwerpse kunstenaars en creatieve ondernemers in de spotlights. Beeldend kunstenaar Lieven Segers is één van hen. Hij laat een eclectische groep van elf Antwerpse kunstenaars los op de binnenstad. Op 1 juli onthult hij de nieuwe kunstwerken met zijn openluchttentoonstelling “11 kunstenaars tegen de muur”.

“Dankzij deze expo komt er werk van jonge beginnende kunstenaars én grote gevestigde namen op de Antwerpse muren, waarvan er hopelijk een aantal langer zullen kunnen blijven in de stad” zegt schepen van Cultuur en Economie Philip Heylen (CD&V). “Dit is een prachtig nalatenschap van "Born in Antwerp", waarmee we kunnen aantonen dat Antwerpen een stad is met een hart voor kunst”.

De drie kilometer lange route van “11 kunstenaars tegen de muur” loopt binnen de leien, van de Leopoldstraat, het theaterplein, de Universiteit en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten tot zelfs de voetgangerstunnel. De werken zijn vrij te bezichtigen en zullen minimum een jaar blijven hangen.

De elf Antwerpse kunstenaars

 • Luc Tuymans
 • Guy Rombouts
 • Fred Bervoets
 • Dennis Tyfus
 • Denie Put
 • Nadia Naveau
 • Nick Andrews
 • Michèle Matyn
 • Guillaume Bijl
 • Nel Aerts
 • Lieven Segers

Meest gelezen