Europese beurzen veren wat op

Het lijkt erop dat de Europese beurzen de uitslag van het brexit-referendum stilaan verteerd hebben. Na twee dieprode handelsdagen veren de Europese beurzen weer wat op. Het pond herstelt zich intussen.

In Brussel noteert de Bel20 vandaag ruim 2 procent hoger nadat de sterindex vrijdag de slechtste beursdag sinds oktober 2008 had beleefd. Toen verloor de Bel20 6,4 procent. Gisteren ging daar nog eens 4 procent van af. Tegen sluiting was de winst opgelopen tot 2,2 procent.

Vooral de banken herstellen zich van de zware klappen die ze de afgelopen beursdagen kregen. KBC maakte een winst van 7 procent en maakt daarmee een deel van de verliezen goed. ING wint 2,5 procent en Ageas iets meer dan 1 procent.

Ook elders in Europa gingen de beurzen vandaag omhoog, met winsten van meer dan 2 procent zowel in Londen als in Parijs. Amsterdam en Frankfort  sloten met winsten van 1,5 en 2 procent.

Het Britse pond, dat vrijdag eveneens een scherpe koersval maakte, herstelt zich. Vandaag stijgt het 0,8 procent tot 1.3335 dollar. Ook de euro stijgt licht tot 1,1075 dollar.

Meest gelezen