Isabel Albers wordt zakelijk-journalistiek directeur nieuwsmedia De Persgroep

De Persgroep Publishing heeft Isabel Albers benoemd tot "overkoepelend zakelijk-journalistiek directeur" van de nieuwsmedia Het Laatste Nieuws, De Morgen, Humo en Topics. De 44-jarige Albers zal samen met de hoofdredacties investeren in de journalistieke kwaliteit van de titels van De Persgroep, de organisatie van de redacties uitbouwen en vernieuwende concepten uitwerken. De aankondiging is opmerkelijk. Albers was nog maar sinds begin deze maand aan de slag als hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws.

In nauwe tandem met CEO Koen Verwee moet Albers de Belgische nieuwsmedia van De Persgroep doorheen de multimediale transformatie loodsen. Jaak Smeets blijft, zoals in Nederland, zijn schouders zetten onder welbepaalde projecten en blijft zijn rol vervullen van uitgeefdirecteur op groepsniveau.

Eind april raakte bekend dat Albers de overstap zou maken van De Tijd naar Het Laatste Nieuws. Ze zou samen met Wim Verhoeven en Dimitri Antonissen de hoofdredactie van de krant leiden. Nu krijgt ze meerdere titels onder haar vleugels.

"Sinds haar start hebben we drie jaar vooruitgekeken in ons businnessplan", zegt Koen Verwee. "Onze nieuwsmedia zijn in volle transformatie. We bouwen een digitale toekomst uit voor onze nieuwsmerken, door de digitale mogelijkheden te combineren met de sterkte van papier. Dat vereist dat we verder investeren in journalistieke kwaliteit, een slagvaardige multimediale organisatie en innovatie. Het vereist bovenal focus. Dat is ook de reden waarom we Albers hebben gevraagd om deze overkoepelende rol op zich te nemen."

Focus op strategie, innovatie en positionering

Concreet betekent dit dat Albers zich niet zal bezighouden met de dagelijkse invulling van de media. Ze focust zich op de strategie, innovatie en positionering van de mediamerken. Naast Het Laatste Nieuws en Topics, het digitale nieuwsplatform van DPP, gaat het ook om De Morgen en Humo. Concrete plannen voor meer synergie tussen de krant en het weekblad zijn er echter niet, aldus Verwee.

In de nieuwe structuur wordt Dimitri Antonissen hoofdredacteur van zowel Het Laatste Nieuws als HLN.be, in duo met Wim Verhoeven. Zowel bij Het Laatste Nieuws als De Morgen worden de leidinggevende teams de komende maanden breder ingevuld.