Brussel-Noord is meest gebruikte station van het land

Brussel-Noord kreeg in 2015 op werkdagen gemiddeld 63.104 reizigers over de vloer. Het station neemt daarmee de koppositie over van Brussel-Zuid. Het rustigste station van het land vindt u in Henegouwen.

Brussel-Noord had in 2014 al een grote sprong voorwaarts gemaakt. Toen passeerden 24 procent meer reizigers dan in 2013. Op het vlak van reizigersaantallen moest het station wel nog de duimen leggen voor Brussel-Zuid en Brussel-Centraal.

Ook vorig jaar was er een groei voor Brussel-Noord. Het aantal reizigers per week ging er tegenover 2014 met 8 procent op vooruit. Voor Brussel-Zuid bedroeg de groei maar 1 procent. Brussel-Centraal ging er vorig jaar licht op achteruit. De NMBS geeft geen verklaring voor de cijfers.

Brussel op kop, Aarsele en Hourpes laatst

De vierde plaats van de drukst bezochte stations op weekdagen, is weggelegd voor Gent-Sint-Pieters. Daar krijgen ze wekelijks gemiddeld 55.817 reizigers over de vloer. Antwerpen-Centraal eindigt vijfde met 33.614  reizigers. Daarna volgen Leuven, Ottignies, Mechelen, Namen en Brugge.

In Aarsele, in West-Vlaanderen, hebben ze zich het rustigste station van Vlaanderen. Ze krijgen er per dag maar 24 reizigers te zien. Nog minder reizigers gebruikten vorig jaar het station van Hourpes, in Henegouwen. Met 9 mensen per weekdag staat het station helemaal onderaan de lijst.

Meest gelezen