"Kijk uit, het kan ook wel mijn zus zijn die je tegenkomt"

"Mijn zus kan momenteel niet op straat komen zonder dat iemand haar aanspreekt. Daarom is het leuk dat we dit statement konden maken." Dat zegt frontvrouw Stefanie Callebaut van SX over het opvallende trucje met haar identieke tweelingzus dat ze op het podium van Rock Werchter heeft uitgehaald.

Gisteravond stond de groep SX uit Kortrijk op het podium van Klub C op Rock Werchter. Toen de eerste tonen van het nummer "Shimona" weerklonken, trad zangeres Stefanie Callebaut naar voren. Hoewel haar stem live was te horen, hield ze de lippen stijf opeen.

Seconden later sloeg SX het publiek met verstomming door een "tweede" Stefanie op het podium te sturen. Deze keer was het de "echte" Stefanie die vanuit de coulissen was beginnen te zingen. De "eerste" Stefanie die al op het podium stond, bleek haar identieke tweelingzus Magalie te zijn.

"We vinden het zelf eigenlijk wel grappig"

"Toen we klein waren, hebben we regelmatig zulke grapjes uitgehaald", vertelt Stefanie Callebaut vandaag op MNM over de persoonsverwisseling. "Nu was het zeker al vijftien jaar geleden."

Dat mensen haar vaak met haar zus verwarren (en omgekeerd) stoort haar niet. "We zijn ermee opgegroeid. We komen het vaak tegen en gaan er positief mee om. We vinden het zelf eigenlijk wel grappig."

"De laatste tien jaar heeft Magalie in het buitenland gewoond. Ze is nog maar enkele maanden terug in België. De meeste mensen weten helemaal niet van haar bestaan af. Momenteel kan ze niet op straat lopen zonder dat iemand haar aanspreekt in de veronderstelling dat ik het ben. Voor haar is dat soms lastig. Daarom is het leuk dat we dit statement konden maken. Watch out, het is mogelijk mijn zus die je tegenkomt."

"Als zij pijn heeft, voel ik enorm hard met haar mee"

Zoals wel vaker voorkomt bij identieke tweelingen, voelen Stefanie en Magalie elkaar goed aan. "Het is redelijk verklaarbaar", meent Stefanie. "We komen uit dezelfde buik en we zien er hetzelfde uit. De manier waarop we spreken is identiek, de manier waarop we gezichten trekken en bewegen ook. Als ze pijn heeft, dan voel ik dat heel hard. Niet de letterlijke pijn, maar dan voel ik enorm met haar mee. Dat is misschien wat telepathisch, maar zeker niet bovennatuurlijk."

Eind april gaf SX een concert in de AB in Brussel. Hoewel Callebaut zegt dat zij en haar zus al jaren geen grapjes meer hebben uitgehaald, voerden ze toen net dezelfde stunt op bij "Shimona". De beelden van toen kan u hieronder bekijken:

"Koppen"

"Koppen XL" heeft vanavond een reportage gebracht helemaal gewijd aan identieke tweelingen. Die kan u hieronder bekijken: