Toch nog even wachten op dat zomerse weer

Het begin van de zomervakantie gaat voorlopig niet gepaard met zomers weer. Het wordt wat warmer ja, maar zomerse temperaturen halen we nog niet. En in het weekend loeren buien alweer om de hoek.

Vanmorgen maakten we u warm met zomerse vooruitzichten, geen onwelkome gedachte met de natte junimaand achter ons. Maar helaas leert een nieuwe blik op de weerkaarten dat het toch niet zo'n vaart zal lopen.

Het wordt in de loop van de week wat warmer, met temperaturen tot 22 graden. Maar zomers kun je dat niet echt noemen, zegt VRT-weervrouw Sabine Hagedoren. Dan moet het toch zo'n 25 graden zijn. Of het dan op zijn minst een zonnige week zal worden, daar wil ze nog geen uitspraken over doen.

In het weekend zal het wellicht nog wat warmer worden, "25 graden en iets meer, tot hier en daar 27 graden". Andere kant van de medaille: de kans op buien en een onweer wordt dan ook groter. Festivalgangers weten meteen wat hen te doen staat.