Vier Brasschaatse schepenen op korte tijd betrapt op dronken rijden

In Brasschaat is opnieuw een schepen betrapt op dronken rijden, nadat op korte tijd al drie van zijn collega's tegen de lamp waren gelopen. Dat zegt de regionale televisiezender ATV en het nieuws wordt bevestigd door waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA). Hij is het beu en wil in een gesprek zijn schepenen wijzen op hun voorbeeldfunctie.

De voorbije maanden bliezen al N-VA-schepenen Tom Versompel (voor de derde keer in twee jaar tijd) en Luc Sevenhans, en schepen van Openbare Werken en oud-burgemeester Dirk de Kort (CD&V) positief. Nu werd ook OCMW-voorzitter Bart Brughmans (CD&V, zie foto in tekst)) betrapt op dronken rijden.

"Hij heeft het mij maandagmiddag per mail gemeld en zijn excuses aangeboden", zegt Verberck, waarnemend burgemeester in de plaats van vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

"Ik hoop dat het nu ophoudt, want ik begin dit soort nieuws danig moe te worden. Als schepen heb je een voorbeeldfunctie en daar ga ik de betrokkenen nog eens duidelijk op wijzen."

"Niet omdat je sociale verplichtingen hebt, dat je moet drinken"

Een van de eerder betrapte schepenen, Luc Sevenhans, had vorige week in een reactie nog aangegeven dat "het als politicus moeilijk is om nooit te drinken" omdat dat "deels bij de job hoort".

Daar wil Verberck echter niet van weten. "Het is niet omdat je sociale verplichtingen hebt dat je moet drinken", stelt hij. "Als bestuursleden hebben we de verantwoordelijkheid om een goed voorbeeld te vormen, onder meer voor de kinderen in onze gemeente."