"Wellicht drie vierde van parkings bruikbaar op TW Classic"

In Werchter is het alle hens aan dek om de festivalweide en de parkeerterreinen opgeruimd te krijgen tegen zaterdag. Dan komt Bruce Springsteen optreden op het uitverkochte event TW Classic. "De hoop is dat drie vierde van de parkings beschikbaar zal zijn. Morgen volgt de definitieve beslissing over de inzet van uitwijkparkings", zegt de burgemeester van Rotselaar, Dirk Claes (CD&V) in "Studio France" op Radio 1.

De voorbije moddereditie van Rock Werchter heeft voor een grote afvalberg gezorgd. De campings en de parkeerplaatsen worden nog volop opgeruimd en klaargestoomd voor TW Classic, dat komende zaterdag plaatsvindt.

"Het werk voor de opkuis is veel groter dan andere jaren door de modder en het slechte weer. Er zijn bijzonder veel spullen achtergelaten op het terrein", zegt Dirk Claes, de burgemeester van Rotselaar.

Sinds zondag heeft het niet meer geregend in Werchter. "We hopen dat drie vierde van de parkeerterreinen bruikbaar zijn tegen zaterdag. De campings zullen ook gebruikt worden als parkeerterrein, maar er is nog heel wat werk."

Morgen volgt een definitieve beslissing over de mobiliteitsaanpak voor TW Classic. "Dan zullen we beslissen of er uitwijkparkings bij de Brabanthal of andere alternatieven zullen aangeboden worden", besluit Claes. Tijdens Rock Werchter konden festivalgangers gebruik maken van shuttlediensten van op de Heizel.

Bruce Springsteen is de hoofdact op de komende editie van TW Classic. Het eendaagse festival is helemaal uitverkocht.