Actiegroep richt pijlen op "racistische Efteling"

Na de hetze over Zwarte Piet in Nederland krijgt nu ook de Efteling de wind van voren. Volgens een actiegroep zijn twee attracties "uiterst kwetsend en racistisch". Het Efteling-bestuur heeft de leden van de actiegroep uitgenodigd.
BELGA/WAEM

De vergelijking met de hetze over Zwarte Piet gaat natuurlijk niet helemaal op. Zo gaat het hier echt maar om één actiegroep die aanstoot neemt aan twee attracties in de Efteling: Monsieur Cannibale en Carnaval Festival. Dat vernam de Nederlandse omroep NOS.

De actiegroep Stop Oppressieve Stereotypes vindt de attracties ronduit racistisch. Ter info: in Monsieur Cannibale is een zwarte kannibaal te zien in een carrousel van kookpotten en in Carnaval Festival zijn vijf bosjesmannen te zien. Dat laatste noemt de actiegroep een "racistisch cliché".

Het personeel van de Efteling heeft alvast de leden van de actiegroep uitgenodigd voor een gesprek. "We willen graag een dagje uit bieden aan iedereen, ongeacht geslacht, ras, politieke of seksuele voorkeur. Daarom is het jammer dat sommigen zich ergens aan storen", laat het park weten.

Meest gelezen