De Romeo's samen met resem schlagerzangers naar het witte doek

De Romeo's trekken volgend voorjaar naar het witte doek met een Vlaamse actiekomedie. De drie zangers konden ondertussen al zo'n twintig showbizzfiguren overtuigen om mee te stappen in het project. Het gaat onder meer om Nicole & Hugo, Jan Smit, Sergio en Marijn Devalck.

"H.I.T." - zoals de film zal heten - wordt een actiekomedie die zich afspeelt tijdens Het Internationale Schlagerfestival. Wanneer een van de artiesten vlak voor het optreden wordt aangevallen, probeert Davy de aanslag te verijdelen. Chris en Gunther eisen een verklaring en Davy moet toegeven dat hij al een tijdje een undercoveragent is. Voor Chris is dat het bewijs dat zijn hart niet meer bij De Romeo's ligt en hij wil dus dat ze ermee ophouden.

De drie konden ongeveer twintig collega-showbizzfiguren overtuigen om mee te stappen in het project. Onder meer Nicole & Hugo, Marijn Devalck, Jan Smit, Sergio, Ann Ceurvels, Sasha Rosen en Lindsay hebben al toegezegd.

"Iedereen speelt natuurlijk zichzelf, maar dan net ietsje anders", zegt Romeo Chris Van Tongelen in Het Laatste Nieuws. "Het wordt een echte film, geen aaneenschakeling van liedjes. Het wordt dus serieus acteren."

De regie is in handen van Matthias Temmermans, die eerder al "Plop en het vioolavontuur" en "K3 en de Kattenprins" maakte. De opnames starten eind deze maand. Als alles goed gaat, is de film volgend voorjaar in de bioscopen te zien.

Chris Stessens