Modemagazine Vogue krijgt een Arabische editie

De uitgever van het modeblad Vogue heeft aangekondigd dat de Arabische versie van het magazine in 2017 in de rekken zal liggen. De uitgever Condé Nast International zal daarmee 22 edities van Vogue in portefeuille hebben.

Condé Nast International heeft aangekondigd dat de Arabische versie van Vogue in het voorjaar van 2017 in de winkelrekken zal liggen. De onlineversie van de Arabische Vogue wordt in oktober al gelanceerd.

De Arabische versie van het blad richt zich op de rijke inwoners van de Golfstaten. Vogue is al decennialang een van de belangrijkste modemagazines. Heel wat adverteerders uit de modewereld en luxegoederensector betalen grof geld om in het blad te staan.

Het originele Vogue wordt al sinds 1988 geleid door Anna Wintour. De Arabische versie wordt geleid door prinses Deena Aljuhani Abdulaziz. Abdulaziz is een 41-jarige vrouw die getrouwd is met een lid van de koninklijke familie van Saudi-Arabië.

In een interview met Financial Times zegt Abdulaziz dat de Arabische wereld al lang aan het wachten is op een Arabische Vogue. "De Arabische wereld is goed voor 350 miljoen mensen, die eindelijk Vogue te lezen zullen krijgen", klinkt het.

Meest gelezen