Arnout Hauben werkt aan "Ten oorlog special"

De tv-maker Arnout Hauben werkt op dit moment aan een nieuwe driedelige reeks. In "Ten oorlog special: onder Vlaamse velden" graaft Arnout Hauben deze keer letterlijk in het verleden van De Groote Oorlog.

Arnaut Hauben is bekend van zijn reportages in "Man bijt hond" en het programma "Ten oorlog". Voor een nieuwe driedelige reeks op Eén trekt hij naar de West-Vlaamse gemeente Langemark en gaat er aan de slag als archeoloog.

Op een plek met een uitzonderlijke oorlogsgeschiedenis, want in Langemark vond 100 jaar geleden niet enkel de Derde Slag bij Ieper, maar ook de eerste gasaanval plaats.

Net hier komt binnenkort een nieuwe gaspijplijn te liggen. Maar voor die de grond in gaat, mogen Arnout en zijn collega-archeologen er aan de slag. Met schop en truweel. Een uitzonderlijke kans die uitzonderlijke vondsten en bijzondere verhalen oplevert. Arnout bijt zich vast in die verhalen, praat met de bewoners en ontdekt zo de geschiedenis van hun streek.

Na de memorabele tocht van Nieuwpoort naar Gallipoli in "Ten oorlog 1", en een onvergetelijke reis in de voetsporen van Amerikaanse en Russische troepen in "Ten oorlog 2", vormen deze drie afleveringen van Onder Vlaamse velden een mooi sluitstuk van de Ten oorlogreeks. De "Ten oorlog special: onder Vlaamse velden" zal in september te zien zijn op Eén.

Meest gelezen