Mechelse scheper verjaagt overvaller provençaals krantenwinkeltje

Hij is de held geworden van het Zuid-Franse stadje Manosque: de moedige Mechelse scheper Hobby. Toen de krantenwinkel van zijn baasje werd overvallen, stormde het dier vanuit de achterkamer en joeg hij de gewapende dader weg.

Het was even voor sluitingstijd vorige week toen David Bremond de schrik van zijn leven beleefde. Toen hij het vuilnis buitenzette, stormde plots een gemaskerde en gewapende man zijn krantenwinkeltje binnen.

De overvaller is duidelijk in slechts 1 ding geïnteresseerd: de inhoud van de kassa. Wat de man niet weet, is dat in het bureautje achteraan Hobby de wacht houdt, een Mechelse scheper van vier jaar oud. "Ik heb zijn naam geschreeuwd en hem opgejaagd", vertelt Bremond aan de Franse zender BFM TV.

Vrij snel beseft de hond Hobby dat hij zijn baasje moet helpen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe het dier vanachter de toonbank komt toegesneld, de bek wijd opengesperd blaffend naar de overvaller. Die blaast onmiddellijk de aftocht, zonder enige buit.

"Toen hij drie maanden oud was, heb ik hem gedresseerd en verdedigingstechnieken aangeleerd", verklaart de uitbater van de krantenwinkel de heldendaad van zijn hond. De heldhaftige Hobby blijft uiteindelijk ongedeerd. "Hij heeft de overvaller gelukkig net op tijd los gelaten", vertelt zijn trotse baasje.