Bouworde telt 10 procent meer jongeren voor vrijwilligersreis

In juli en augustus trekken 738 Vlaamse jongeren via Bouworde vzw op vrijwilligersreis en dat is een stijging van 10 procent in vergelijking met de zomer van vorig jaar. Dat meldt de jeugdvereniging in een persbericht.

Tijdens het eerste weekend van de zomervakantie vertrokken 213 Vlaamse jongeren tussen 15 en 30 jaar via Bouworde op vrijwilligersreis. In totaal zullen 738 jongeren tijdens de zomermaanden er als vrijwilliger op uittrekken naar een 30-tal landen.

"Jongeren lijken er opnieuw vaker voor te kiezen om hun vakantie nuttig in te vullen via vrijwilligerswerk", zegt Wannes Victoor, kampverantwoordelijke bij Bouworde vzw. "Uit een eerdere bevraging blijkt dat jongeren een vrijwilligersreis zien als dé manier om een nieuwe cultuur en een nieuw land op een heel andere manier te ontdekken."

Ook het aantal deelnemers aan vrijwilligerswerk in eigen land stijgt spectaculair. Deze zomer zullen 52 jongeren zich inzetten in asielcentra in eigen land. Dat is een verdrievoudiging van het aantal vrijwilligers tegenover 2015. Via een bouwkamp kunnen ze op een laagdrempelige manier iets concreet doen voor de vluchtelingen, door te zorgen voor onder andere kinderanimatie of door lokalen op te frissen.