Gitarist van Franz Ferdinand verlaat de band

De Britse rockband Franz Ferdinand moet voortaan zonder zijn gitarist en keyboardspeler voort. De 41-jarige Nick McCarthy stapt op omdat hij zijn familie niet meer zo lang alleen wil laten.
Franz Ferdinand, met links Nick McCarthy.

McCarthy deelde mee dat hij opkijkt tegen de geplande opnames en de daaropvolgende tournee, waardoor hij het komend anderhalf jaar weer nauwelijks tijd met zijn familie zou kunnen doorbrengen. Daarom heeft hij beslist op te stappen bij Franz Ferdinand, de Britse rockgroep die bekend is van nummers als "Take me out", "The dark of the matinée", "Do you want to" en "Walk away".

De gitarist benadrukt wel dat er geen sprake is van persoonlijke of muzikale meningsverschillen. Het gaat "niet noodzakelijk" om een definitief afscheid, klinkt het nog. "We zullen het jullie laten weten, wanneer de omstandigheden wijzigen in de toekomst."

Voorlopig zal McCarthy "compleet andere dingen" gaan schrijven en producen. "Ik wil alle fans bedanken voor de afgelopen jaren. Het was een geweldige tijd", zo laat hij nog weten.